Čepinsko ulje nakon dvije i pol godine opet u trgovinama

Bez autora
Jan 16 2013

Na police trgovina vratilo se Čepinsko ulje. Nije ga bilo dvije i pol godine zbog financijskih problema u koje je zapala IPK Tvornica ulja Čepin, jedina preostala tvrtka iz nekadašnjeg agrogiganta IPK Osijek koja još nije privatizirana. Do kraja siječnja u AUDIO trebaju stići i obvezujuće ponude potencijalnih kupaca za tu osječku tvrtku. U utrci bi se trebao naći američki PS International North Caroline, slovački Envien i osječki Mambo iz Žito grupe Marka Pipunića. Njihovi timovi već su obavili dubinsko snimanje. Sirovinu kupuju uz pomoć američkih ulagača koji su spremni i na kupnju udjela u tvrtki. Planiraju do kraja siječnja u trgovine plasirati oko 800.000 litara našeg brenda Čepinsko ulje, koje je već poznato kupcima. Dosad ga je već prodano između 300 i 400 tona. Prodaja je započela u Plodinama, proširila se na Konzum, Tommy, Dionu, a u pregovorima su i s ostalim trgovačkim lancima.

Čepinsko ulje nakon dvije i pol godine opet u trgovinamaNa police trgovina vratilo se Čepinsko ulje. Nije ga bilo dvije i pol godine zbog financijskih problema u koje je zapala IPK Tvornica ulja Čepin, jedina preostala tvrtka iz nekadašnjeg agrogiganta IPK Osijek koja još nije privatizirana.

Do kraja siječnja u AUDIO trebaju stići i obvezujuće ponude potencijalnih kupaca za tu osječku tvrtku. U utrci bi se trebao naći američki PS International North Caroline, slovački Envien i osječki Mambo iz Žito grupe Marka Pipunića. Njihovi timovi već su obavili dubinsko snimanje.

– Sirovinu kupujemo uz pomoć američkih ulagača koji su spremni i na kupnju udjela u tvrtki. Planiramo do kraja siječnja u trgovine plasirati oko 800.000 litara našeg brenda Čepinsko ulje, koje je već poznato kupcima. Dosad ga je već prodano između 300 i 400 tona. Prodaja je započela u Plodinama, proširila se na Konzum, Tommy, Dionu, a u pregovorima smo i s ostalim trgovačkim lancima – napominje Ivica Vrkić, predsjednik uprave IPK Tvornice ulja Čepin.

S dolaskom nove uprave koja je imenovana prošloga proljeća, postavljen je i novi cilj – vratiti se na police trgovina te nastaviti normalno dalje funkcionirati. Ključne stvari, odnosno obveze Čepinčana prema banci i državi, trebao bi riješiti novi vlasnik koji će ugovarati i nove količine sirovine za proizvodnju ulja.

Iako je ponovno pokrenuta proizvodnja vlastitog brenda te se opet radi u tri smjene, u IPK Tvornici ulja Čepin i dalje uslužno prerađuju uljarice te proizvode za druga velika poduzeća, poput Agrokorove Zvijezde.

U Sindikatu PPDIV-a zaprimili su i prijavu jednog od potencijalnih kupaca, osječke tvrtke Mambo, koja bi se željela obratiti radnicima uljare i predstaviti im svoj plan privatizacije.

– To smo prihvatili, a istu mogućnost mogu iskoristiti i drugi potencijalni kupci – napomenuo je predsjednik PPDIV-a Šimo Orešković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik